Om Scandinavian Eyewear

Scandinavian Eyewear, är ett genuint, traditionsrikt svenskt företag som utvecklat glasögonbågar av högsta kvalitet sedan 1948. Det är i 70 år som bågarna med stor omsorg designats, produktutvecklats och tidvis tillverkats, på en och samma plats. I Jönköping, mitt i de djupa skogarna i Småland.

Företaget har ett autentiskt kulturarv, en lång designtradition och historia som få varumärken kan jämföra sig med. Vi anser att historia och tradition är något oerhört värdefullt – men bara om den används som plattform för att skapa nya visioner. Genom vårt eget drivna och engagerade design- och produktutvecklings team blickar vi hela tiden framåt och strävar efter att ligga i framkant oavsett om det gäller att utveckla material, tekniker eller form och uttryck.

Vår styrka är att vi fokuserar bara på glasögon, vi designar och utvecklar bågar av högsta kvalitet, med eleganta designlösningar och omsorg om de små detaljerna. Det har lett till att Scandinavian Eyewear idag är ledande i Skandinavien inom tillverkning av glasögonbågar. Vi kan även stoltsera med att vara det enda svenska glasögonföretag som beviljats den kungliga hovleverantör titeln. Sedan 1983 har denna kvalitétsstämpel blivit utmärkande för Svenska design och är en prestigefylld titel som vi bär med ära.

MED VÅRT KLASSISKA VARUMÄRKE SKAGA, SOM UNDER ÅREN FORMATS AV EN LÅNG RAD FRAMGÅNGSRIKA SVENSKA DESIGNERS, BLAND ANNAT SIGVARD BERNADOTTE, VÅGAR VI PÅSTÅ ATT VI I ALLRA HÖGSTA GRAD SATT VÅR PRÄGEL PÅ SKANDINAVISK GLASÖGONDESIGN.

Scandinavian Eyewear har idag, förutom vårt eget klassiska varumärke – Skaga, flera starka och internationella varumärken i vår portfölj. Det är varumärken med olika uttryck och karaktär, men en stark kvalitetsomsorg och ett äkta personligt engagemang är tydliga gemensamma nämnare. Vi designar och tillverkar även idag bågar till både Skaga och Pilgrim. I oktober 2012 blev Scandinavian Eyewear en del av världens tredje största glasögonföretag Marchon. Detta innebar en fantastisk möjlighet när Scandinavian Eyewears redan gedigna produktportfölj kunde kompletteras med flera av världens ledande modevarumärken såsom Nike, Calvin Klein, Lacoste och Chloé. Marchon har ca 2900 anställda och finns representerade i 100 länder och 6 kontinenter. Marchon i sig ägs av VSP som är ett non-profit företag. Det grundades för ca 60 år sedan av några optiker som ville hjälpa människor att se bättre.