Pilgrim

Danska varumärket Pilgrim grundades år 1983 när Annemette Markvad och Thomas Adamsen började skapa egendesignade och handgjorda smycken.

Till en början sålde de sina exklusiva smycken på rockfestivaler där de uttryckte sin kärlek till musiken och människorna. Idag är Pilgrim ett stort internationellt varumärke som med sina sex kollektioner per år levererar handgjorda smycken och klockor till mer än 50 länder runt om i världen. Spontanitet, intimitet och äkthet är värderingar som Pilgrim står för än idag och till högsta grad lever upp till. Varumärket har lyckats balansera ett bohemiskt och naturligt uttryck tillsammans med en modern, stilren och feminin design som ständigt ligger rätt i tiden. Pilgrims vision är att skapa handgjorda smycken och accessoarer som lockar fram en kvinnas skönhet och framhäver hennes personlighet och originalitet.  Scandinavian Eyewears designteam skapade år 2009 för första gången en unik glasögonkollektion speciellt för Pilgrim. Sedan dess har Scandinavian Eyewear varit en stolt leverantör och samarbetspartner till Pilgrims glasögonkollektioner. Varumärket är känt och uppskattat för att ha smyckade & detaljrika glasögonbågar som skapar den välkända bohemiska pilgrimslooken.

Det finns tre olika designlinjer som utmärker Pilgrims smyckes- och bågkollektioner:

Delicate: Den här mjuka och kvinnliga linjen riktar sig till kvinnor som har en förkärlek till kristaller, pärlor, och vintage.
Bohemian: Formgivningen är bohemisk och man kan verkligen känna produktens hjärta och själ. Bågarna är uttrycksfulla och har en speciell historia att berätta.
Attitude: En lite tuffare designlinje. Produkterna är en del av bärarens identitet och de är ofta urbana, sofistikerade och finns i svart, mixade metaller, mönstrade och med skinndetaljer.