Kvadratisk ansiktsform – Har du väldefinierade vinklar i pannan, kinderna och käken? Då ska du satsa på runda eller ovala glasögon. Vi rekommenderar dig att undvika breda och kantiga bågar där skalmarna går utanför ansiktet.

Här är Skaga Skyskrapan som är en av våra absoluta favoriter.

Oval ansiktsform – Har du en oval ansiktsform med höga kindben? Då har du tur, för till denna ansiktsform passar nästan alla glasögonbågar perfekt.

Skaga Stickan ger både ett tufft och simpelt uttryck.

Rund ansiktsform – Om du har ett runt ansikte rekommenderar vi rektangulära glasögonbågar med vinkliga former som ramar in ditt ansikte. Försök att undvik runda glasögon, som förstärker din runda ansiktsform.

Skaga Byggstock är en båge som ger ett klassiskt uttryck, som finns i fyra läckra färger.

Hjärtformad ansiktsform – Till denna ansiktsform föreslår vi runda eller ovala bågar som är ganska små. Ha i åtanke att undvika breda och kantiga bågar, där skalmarna går utanför ansiktet.

Här är Skaga Hjul som ger ett tufft retrointryck.

Litet ansikte – Har du ett litet ansikte med liten panna och runda kinder? Då rekommenderar vi betonade glasögon från ovan. Vi föreslår även mindre bågar som inte står ut för mycket på sidorna av ditt ansikte. Undvik stora glasögon som täcker halva ansiktet.

Här är Skaga Kamerahus som är gjord i metall.

 

Vill du se mer av Skaga? Besök vår hemsida http://www.scandinavianeyewear.se/brand/skaga/