Om Katarina Axén, Area manager för västra Sverige:

            Ålder: 51 år

            Familj: Min man Kjell, min son Marcus 25 år, min dotter Amanda 18 år samt mina syskon & min mamma.

            Fritidsintressen: Powerwalk, spela golf, plocka svamp och umgås med familj & vänner

            Drömmer om: Att alla i min familj skall få vara friska och lyckliga

 

Efter 28 år i branschen känner du de flesta, berätta lite om dig själv?

Jag är uppvuxen i Kungsbacka med mamma, pappa och fem syskon. Jag bor tillsammans med min man i Vallda, i ett hus som vi själva byggt. Vi har två fina barn, en pojke och en flicka.

Jag utbildade mig till undersköterska och arbetade under fyra års tid på medicinkliniken i Mölndal. År 1987 fick jag chansen att börja på min svågers nystartade företag, Noxe AB och jag blev kvar i leverantörsledet i 24 spännande år. Därefter kände jag att jag ville testa på butiksrollen och började arbeta hos Hendéns Optik i Kungsbacka.

Från Kungsbacka och butik till Jönköping och leverantör. Hur gick det till?

Det började med att Skagas, nu pensionerade, säljare Bertil var hos oss på Hendéns och visade sin fina kollektion. Under besöket berättade han att pensionen närmade sig och puffade mig lite skämtsamt i sidan och sa ”det hade väl varit något för dig Katarina”. Det kändes väldig frestande och jag kontaktade Scandinavian Eyewear för att boka ett besök i Jönköping. Där fick jag en fantastisk rundvandring och träffade alla trevliga medarbetare. Det var kärlek vid första mötet.

Hur ser du på glasögonbranschen?

Jättepositiv, det är en kul bransch med trevliga kunder och roliga produkter. Det händer nya spännande saker hela tiden och den ena dagen är aldrig den andra lik. Att möta mina kunder och deras konsumenter är stimulerande och samtidigt spännande. Det är ett privilegium att arbeta med mode och en så viktig accessoar som glasögon. De kan förändra en människas utseende och fyller samtidigt ett behov.

Varför passar säljbranschen dig?

Att vara på nya platser och träffa olika människor varje dag. Det är otroligt utvecklande och stimulerande. Det kan ibland vara lite tröttsamt men aldrig tråkigt!

Hur ser du på framtiden?

Jag tänker inte så mycket på framtiden, utan tar en dag i taget. Försöker att leva här och nu att göra det bästa av varje dag.

Vilka är dina favorit bågar?

6755_Pi_5509                    2637_Sk_513

    Pilgrims pilotmodell 6755 i färgen gun.                                        Skagas modell 2637 Gripenberg.