1.) Stort & Djärvt
Sommaren 2016 är sommaren då man ska ta för sig och inte vara rädd för att uttrycka sin personlighet med ett par stora oversize solisar i djärva färger. Solglasögonen ska uttrycka den du är och du gör det med en självsäkerhet! Mycket färg, lekfulla mönster och kombinationen klassiska former men i oversize domineras catwalken av. Våra favoriter kommer från Italienska Marni som leker med stora former, color blocking och djärva utryck.

ME611S_966_aME603S_601ME612S_970Marni

 

 

2.) Back to the 70’s
Retro, retro, retro. En stark trend som fortsätter inspirera både i heminredning, mode och musik under våren och sommaren 2016. Feminina färger, stormönstrat, broderat, stora hattar, långa scarfs, ja ni kan se looken framför er. Som pricken över i:et blir ett par 70 tals inspirerade solglasögon. Chloé har verkligen hittat rätt och har lanserat flera storsäljare världen runt under den här våren

. chloe_123s_724_profile_webChloe3

Chloé1 chloe6

 

3.) Nya klassiker
Ett par pilotbågar är alltid ett par pilotbågar. Våra ikoniska former som Cateye, Aviator, Clubmaster och de tidlösa runda bågarna kommer alltid ha sin plats uppe på toppen men vi ser att modellerna lanseras med nytänkande detaljer.  Piloten har en dubbelbrygga och blir plötsligt trendig på nytt. Aviatorn har rakare linjer och clubmastern kommer i ljusa genomskinliga pasteller. Tidigare har vi sett runda nätta metallbågar men nu kommer de i kraftig accetat med djurinspirerade mönster och man arbetar med kontraster för att skapa intryck. Våra favoriter sommarfavoriter för dig som vill ha lite nytänk kommer från Calvin Klein.

ckj ck9 ck7 ck4 ckj8

På vår hemsida www.scandinavianeyewear.se kan du botanisera bland vårens kollektioner och hitta dina egna favorit.

Lycka till och njut av sommar och sol!