Skagas vårkollektion har inspirerats av det svenska slottet Gunnebo. Ett slott från 1778 med tydliga drag av  neoklassicismen och rokoko. Slottstemat är så långt ifrån minimalism och massproduktion som möjligt med genuina material och historiska influenser. Gunnebo slott är fullt av stuckaturer, marmor och gulddetaljer. Det har till och med funnits ett exotiskt växthus med ananasodlingar. Färgerna går i mjuka pastelltoner som ger en vacker kontrast mot den varma vitgrå stuckaturen och de ljusa trädörrarna på slottet. Med vårens kollektion vill vi framhäva och illustrera slottskänslan. Därför bjöd vi in alla våra kunder i en nordisk skylttävling för att framhäva vårens designtema – THE CASTLE-.

Aldrig trodde vi att genomslaget skulle bli så otroligt stort. Fantasin har flödat och vi har mottagit bilder på vackra, kreativa och fantasifulla skyltfönster.
Tävlingen avslutades i mitten på mars och juryn hade ett svårt arbete. Men nu i slutet av förra veckan kommunicerade vi ut placeringarna och här är dom:

3:e plats – Björkegrens Optik i Kalmar.
Juryns motivering: ”Det är inte alltid man har en butik med stora skyltfönster. Men den här butiken har tänkt om, så förutom sitt skyltfönster har de även utnyttjat ytan inne i butiken och byggt upp en eldstad med hjälp av skyltmaterial och lyft fram Skaga – The Castle. Ett stort grattis säger vi till Björkegrens Optik i Kalmar”

Björkegrens Optik

 

2:a plats – Glasögoncity Klarsynt i Kalmar
Juryns motivering: ”Vad är en bal på slottet om inte alldeles underbar? Denna annorlunda skyltning får våra prinsessdrömmar att vakna till liv och fångar slottskänslan på ett mycket tilltalande sätt. Med klänningen, perukerna och detaljerna i fönstret lyfter de fram Skaga – The Castle temat. För vem vill inte vara prinsessa för en dag?” Grattis Glasögoncity Klarsynt i Tranås.”

Glasögoncity

 

VINNARE – Nordbergs Optik i Sundsvall.
Juryns motivering: ”Med en detaljrik skyltning, där både prinsessor och de små mössen har en naturlig plats vill vi lyfta kungadömet från norr. Vi tycker detta skyltfönster verkligen har lyft fram Skaga – the Castle på ett fantasirikt och smakfullt sätt. Ett stort grattis Nordbergs Optik i Sundsvall som vinnare i 2016 års skylttävling!”

Nordberg Optik City

Ett riktigt stort tack vill vi skicka till alla våra optiker som har deltagit i tävlingen. På vår Facebook sida kommer ni kunna se fler bidrag och få inspiration på spännande, annorlunda och kreativa skyltningar. Tex har vi en skyltning där personalen klädde ut sig till levande skyltdockor…