I Skagas förra designtema tittade vi på den moderna skandinaviska inredningsdesignen. Nu känner vi ett behov av att fortsätta vårt sökande efter någonting som ligger så långt borta från minimalism och massproduktion som möjligt. Vi söker efter hantverksskicklighet, dekorationer och historia. Vi fann det i designtemat THE CASTLE och i inspirationskällan Gunnebo slott.

Allt vi såg var inspirerande, färger, dekorer, material, hantverk…perfekt uppstart till en ny kollektion 
Carina Mollsjö, Designchef för Skaga.

Vårens kollektion har inspirerats av det svenska slottet Gunnebo. Ett slott från 1778 med tydliga drag av neoklassicismen och rokoko. Slottstemat är så långt ifrån minimalism och massproduktion som möjligt med genuina material och historiska influenser. Kollektionens mjuka pastelltoner har inspirerats av de vackra kontraster som uppstår mellan slottsväggarnas pastelltoner och de varma vitgråa stuckaturerna och de ljusa trädörrarna.

The Castle kollektionen känns helt rätt i tiden med sina genomtänkta detaljer, vackra färger och tydliga formspråk.
Liza Manestam Marknadschef på Scandinavian Eyewear

Modell 2654 Johannisborg är en herrbåge med rund form och nyckelhålsbrygga. Formen är diskret och elegant med sin havanna mönstrade acetat i kontrast till den skimrade metalldekoren.
Vårens designtema syns i modell 2639 Penningby som finns i fyra vackra färger. Kombinationen av marmorerad acetat och metall dekor på fronten ger modellen en slottslik känsla samtidigt som den framhäver bärarens ansiktsform.

2654_Johannisborg_web

2639_Penningby_web