Pilgrim brukar lyckas med konststycket att balansera ett bohemiskt och naturligt uttryck tillsammans med en modern, stilren och feminin design i sina kollektioner. Deras design ligger alltid rätt i tiden. Många älskar de smyckade och detaljrika glasögonbågarna som skapar den välkända ”Pilgrimslooken”.

Tre olika designlinjer utmärker Pilgrims smyckes- och bågkollektioner:

  • Delicate – en mjuk och kvinnlig linje som riktar sig till kvinnor med en förkärlek till diamanter, pärlor, kristaller och vintage.
  • Bohemian – med en bohemisk formgivning som gör att man verkligen kan känna produktens hjärta och själ. Uttrycksfulla bågar som har en speciell historia att berätta.
  • Attitude – en lite tuffare designlinje där produkterna är en del av bärarens identitet. De är ofta urbana och sofistikerade. Utöver svart finns de med bland annat mixade metaller, mönster och skinndetaljer.

Inspirationen för Pilgrims smyckeskollektion SS17 kommer från en lust att utforska Kubas exotiska och färgsprakande människor och miljöer. Kollektionen speglar stämningen, atmosfärerna och färgerna på dessa platser. Den sveper över det böljande havet, in mot stranden och vidare till de vackra pastellfärgade husen. Tänk ändlösa vita stränder, vajande palmer och sköna rytmer som salsa, cha-cha och mambo!

Färgpaletten går från mjuka sandfärger till det turkosa vattnet och vidare till de exotiska toner som vi förknippar med Kubas hetta.

Inspirationen till vårens snygga bågar är densamma som för smyckena. En kvinnlig färgskala med en feminin känsla som skapar glasögon vackra att bära som ett smycke.

Scandinavian Eyewear designade vår första glasögonkollektion för Pilgrim 2009 och har sedan dess varit en stolt distributör och partner.

 

Pilgrim Eyewear
Modell 6818
Pilgrim Eyewear
Modell 6817 – lila
Pilgrim Eyewear
Modell 6817 – guld