SS17 har Skaga lämnat höstens tema och de reflekterande sjöarna bakom sig. Nu vaknar Sverige sakta till liv. Färger och former som förknippas med våren och sommaren lyfts fram i den nya kollektionen Into the fields. För vårt designteam är den svenska naturen med sina magiska årstidsväxlingar en oändlig källa till inspiration!

Kollektionen bjuder på bågar som för tankarna till fågelkvitter, morgondagg och solskimmer. Kvistar och knoppar syns i stilistiska skalmar, skiftningar i skogens mossa färgsätter säsongens acetater och bladverk skymtas som vackra detaljer. Överraskningarna är många. Vad sägs till exempel om videung som förvandlats till dekorativ skalmdekor? Eller en modell som är tillverkad av äkta älghorn?

Influenserna från Art Nouveau, en stil vi kommer att se mycket av inom såväl mode- som inredningsvärlden i vår, är tydliga. Skaga SS17 ger prov på slingrande linjer, blommor och växtmotiv. Längtan till naturen är tydlig. Bågarna har fått vackra namn som exempelvis Bladverk, Vitsippa, Gryning och Solskimmer.

Ta våren i handen och vandra långsamt bort mot sommaren tillsammans med Skaga. Säg hej då till kylan och mörkret. Nu väntar väldoftande njutningstider, ljus och värme!

 

sce16100465099

2720_Sk_001 2697_Sk_712 2708_Sk_214