Andra temat i denna höstens trendföljetong är: Indigo Blues. Blåskalan och denim material är hetare än någonsin i höst och i vinter. Stilrent, prydligt och välkoordinerat mixas med en lekfull vintagelook som för tankarna tillbaka till 40-talet.

Glasögonformerna är retro och vi ser mycket av cat-eye formen som pryds med både grafiska mönster och utsmyckningar på skalmarna. Även runda och mindre former är speciellt för detta tema.

Den blåa färgen dominerar helt klart Indigo Blues temat men den får ett varmt sällskap av en naturlig och jordnära färgskala, med vissa pigga inslag av gult och rött.

Det som symboliserar tema Indigo Blues är:

  • Stilrena och prydliga detaljer
  • Vintage 40-tals känsla
  • Lekfull färgmelering med temats grundfärger
  • Runda och cat-eye formade bågar

Nedan ser ni ett urval av både sol- och glasögon och hur några olika varumärken har tolkat Indigo Blues temat.

indigo bllues glasögon

En riktigt skönt urval av härliga retro bågar där formgivningen och uttrycket andas vintage 40-tal. Om jag fick välja skulle jag helst vilja ha dem alla och byta efter dagens outfit och humör. Vilken båge skulle du vilja identifiera dig själv med i höst?

Den 27 sept fortsätter vi höstens trenduppdatering och kommer då presentera det näst sista temat- Digital. ” Gör det själv” går in i en helt ny fas där man med hjälp av det digitala kan skapa i princip vad som helst, din fantasi är det enda som sätter gränserna. Ett väldigt kreativt tema att se fram emot!

Ha en skön helg och varför inte gå in i närmaste optiker butik och testa lite sköna bågar! Dags för en uppdatering? Det är du värd!