Det näst sista trendtemat för hösten 2016 är temat Digital. Man ser tydligt att glasögon trenden fortsätter att öka och glasögon har blivit mer och mer en stilfull accessoar i modevärlden. Temat Digital handlar om att ”gör det själv” trenden går in i en helt ny fas. Med hjälp av det digitala kan vi skapa i princip vad som helst, det är bara din fantasi som sätter gränserna. Pokémonspelet har slagit ner som en blixt från klar himmel i våra mobiler men Pokémon har också influerat modevärlden på många sätt med härlig fantasi och sprudlande lekfullhet.

Färg-och mönstermässigt handlar det om en glad naivitet i både plast och acetat. Det är banbrytande mixar, regnbågens alla färger som uttrycks i banala färgkombinationer som blir möjliga när digitaltryckstekniken erbjuder nya möjligheter. Färger som orange, grönt, lila, rosa, rött och blått dominerar detta tema, både klara färger men även i olika färgmeleringar.

3D former och mönster med olika speglande material ser vi också i detta tema.

Det som symboliserar tema Digital är:

  • Fantasifulla och lekfulla färgkombinationer
  • Mix av både färger och digitala mönster
  • Fantasifulla former och konstruktioner
  • Spegelglas i olika färger
  • 3D mönster

Nedan ser ni ett urval av både sol- och glasögon och hur några olika varumärken har tolkat Digital temat.

digitala glasögon

Härliga bågar som gör att man genast vill slänga på sig ett par och springa iväg och jaga Pokémon! Ett tema som gör att man kan uttrycka sin livliga och fantasifulla personlighet med en mix av färg, mönster och form. Vilken båge uttrycker din personlighet på bästa sätt?

Den 30 sept fortsätter vi höstens trenduppdatering med det sista temat- Anti-Mood. Omaka saker kombineras till en mischmash och ”antistyling”. Ett tema där man experimenterar med mönster och former. Detaljer som råa kanter och asymmetri mixas med sportsyntet, sober satäng och partypaljetter. Ett tema som gör att allt känns möjligt och underbart kreativt!

Ha en fortsatt bra vecka! Varför inte prova en lekfull detalj från Digital temat till din outfit i veckan. Världen behöver lite mer wild and underbart crazy people 🙂