Först ut i denna följetong har vi temat: Sepia Hues. En mer ledig och lösare silhuett tar plats på modearenan. I Sepia Hues temat är detaljerna i fokus. Logotyper används som emblem och utsmyckningar syns på såväl fronter som på skalmar på våra sol- och glasögon.

Detaljerna skall vara stora och utrycksfulla eller nedtonade och eleganta. Glasögonbågarna skall vara extra stora och gärna flörta med 70- talets formgivning. Uttrycket ”sexy and sassy” kommer tillbaka och det finns inget annat uttryck som beskriver detta tema så klockrent.

Det som symboliserar tema Sepia Hues är:

  • Stora detaljer
  • Tydligt 70-tals inspirerat i både form och färg
  • Färgmeleringar i temats grundfärger
  • Klassiska retroformer med en modern detaljrikedom

Grundfärger som brunt, kamel, beige, vinrött och guld dominerar temat och då gärna i skimrande nyanser. Nedan ser ni ett urval av både sol- och glasögon och hur några olika varumärken har tolkat Sepia Hues temat in i sol- och glasögondesign.

sepia hues glasögon

Ett härligt urval av bågar, jag kan redan se mig själv sippa på en kaffe i höstsolen med ett par stora och ursnygga retrobågar ifrån Chloé! Vilken blir din favorit i Sepia Hues temat?

Följ med oss på torsdag den 22 september för en djupdykning i höstens nästa tema – Indigo Blues. Ett till retrotema där formgivningen och uttrycket andas vintage 40-tal.

Ha en fortsatt härlig start på veckan tills vi hörs igen!