Den här säsongens utbud av solglasögon är större och mer varierat än på länge. Det finns gamla godingar som hänger i, till exempel de klassiska pilotbågarna. Ett säkert kort. Är du förtjust i retrolooken är kanske ett par stora solglasögon mer din stil. Varför inte i en stark färg som gör att du sticker ut på uteserveringen och stranden?
Solglasögonmodet SS17 flörtar med både 50-, 60- och 70-talets bågar. Stora och glamourösa. Runda, sex- eller åttkantiga och gärna utsmyckade. De pryds med dekorativa och ibland rätt överraskande detaljer. Inga stora loggor. Den tiden är förbi. Nu ser vi istället exempelvis nitar, stenar eller tunna trådar. Tänk lite mer à la läcker filmstjärnelyxig retroprägel. Men även om formerna är kreativt lekfulla så ser vi att det stora blivit mindre och det runda mindre runt. Modet har tagit ett kliv mot bågar som är lite tunnare och nättare än tidigare.
Stirra dig inte blind på trender. Välj ett par bågar som framhäver din personliga stil. Vi har plockat ut några personliga favoriter som får hjärtat att klappa lite extra och vårkänslorna att spira!

Nola, gold & green. Tidlös och klassisk pilotsiluett. Modern enkelhet möter retro à la 70-tal. Finns även i gold & rose.
Nola från Chloé i guld och grönt. Tidlös och klassisk pilotsilhuett. Modern enkelhet möter retro à la 70-tal. Finns även i guld och rosa.
Klassisk och lyxig stil. Blandat material. Metallbryggan ger ett unikt utseende.
Klassisk och lyxig stil från Calvin Klein. Blandat material. Metallbryggan ger ett unikt utseende.
Myrte, peach & gold, från Chloé. Modellen har en överdimensionerad fyrkantig form med tjock front och transparenta färger.
Myrte (peach & gold) från Chloé. Modellen har en överdimensionerad fyrkantig form med tjock front och transparenta färger.