Det finns något för alla oavsett om man söker efter en stilren, klassisk båge som fungerar oberoende av säsongens trender eller om man söker efter flera trendiga, uttrycksfulla bågar som matchar ens personliga stil.  Under våren och sommaren 2016 finns fyra trender inom glasögon och solglas att hålla koll på.

Runda former
Trenden med runda former fortsätter att vara stark och nu finns det runda bågar i alla dess varianter. Du hittar allt från små, intellektuella, lätta bågar till expressiva, överdimensionerade bågar och de finns nu i alla möjliga materialkombinationer.

Nude nyanser och transparens
Vårens färger har blivit ljusare, blekare och naturligare än någonsin. Det är mjuka pastelltoner som gärna får vara transparenta eller ha en tonad effekt. Det går hand i hand med den naturliga och något neutrala make-up trenden och de ljusa, luftiga material som syns i dagens inredningsdesign.

Överdimensionerat/70-tals retro
I framförallt solglasögon är det överdimensionerade former som gäller.  Det kan vara runda former, cat-eyes eller 70-talsretroformer och de kan vara med eller utan mönster och starka färger. På solglasögon är det dessutom inne med färgade, diskret tonade och reflekterande linser

Mönstrat och utsmyckat
Säsongen är fylld av mönstrade acetater och utsmyckade bågar. Du hittar nu Havanna och batikinspirerade mönster och bågar smyckade med kristaller, stenar och präglad metall.

7800_OJ_001 2641_Sk_780chloe_123s_724_profile_web  karl_892s_013_profil_web

Bågar:
Oscar Jacobson – 7800 Truman
Skaga – 2641 Stjernsund
Chloé – CE123S
Karl Lagerfeld – KL892S