Dragon_hemsida2

Glasögonmärket Dragon föddes år 1993, i ett garage i Capo Beach där Will Howard la grunden till det som idag är ett världsomfattande varumärke. Will var en ung kille som ville starta ett företag som omfattade hans största passioner i livet; att surfa, åka snowboard och motorcross. Med stor entusiasm, uppmärksamhet och kunskap om den ungdomliga livsstilsmarknaden började han designa snygga solglasögon med en drake som signatur. Draken har idag blivit kännetecknet för de efterfrågade bågarna.

Mer än 20 år senare så har Dragon lanserat och utvecklat ett komplett sortiment av optiska glasögon och solglasögon samt skid- och motocrossglasögon. Dragon drivs fortfarande med samma passion som när de började och deras designfilosofi som är en kombination av prestanda, passform och stil utgör fortfarande varumärkets hjärta.

Dragon har olika glasögonkollektioner som de har delat in olika kategorier; Surf, Snow, Free ski, Moto, Wake och Liftestile. I de olika kategorierna finns kända och professionella personer inom respektive område som utstrålar den livstil som Dragon vill inspirera till och sponsra. Under kategorin Surf finns t.ex. surflegenden Rob Machado ifrån Australien. Han har surfat på några av de största vågorna världen över. I kategorin Snow hittar du bland annat Leanne Pelosi, en av de bästa och erkända kvinnliga snowboardåkare i nutid. I Lifestyle kategorin finner man Ben Howard som är en engelsk låtskrivare som har en unika stil och en speciell ton till sin röst och musik.

Dragon har alltid strävat efter att vara det ledande glasögonmärket för ungdomar med en aktiv livsstil. De riktar sig till en yngre målgrupp, 16-25 år, som gillar att uttryck sig på ett sportigt, professionellt och coolt sätt. Varumärket är idag internationellt erkänt för sitt ungdomliga uttryck och distribueras till över 40 länder.

Dragon_hemsida3