Skaga

Skaga är ett svenskt traditionsrikt, äkta och gediget varumärke med en historia som startade redan år 1948.

Varumärket har sitt ursprung ifrån Småland bland glittrande sjöar och djupa skogar. Skaga har med sitt skickliga och genuina hantverkskunnande tillverkat välutvecklade glasögonbågar i Jönköping, i 70 år. Varumärket har ett autentiskt kulturarv, en lång designtradition och historia som få varumärken kan jämföra sig med. Skaga har hittat ett klassiskt och tidlöst sätt att balansera en god form med funktion och design, och uppskattas för att vara ett varumärke som hela tiden strävar efter att ligga i framkant både när det gäller hög kvalité och design. Det har lett till att Skaga idag är ett ledande varumärke i Skandinavien inom tillverkning av glasögonbågar. Skaga kan även stoltsera med att vara det enda svenska glasögonföretag som beviljats den kungliga hovleverantör titeln. I flera årtionden har denna kvalitéts stämpel blivit utmärkande för Skagas svenska design och är en prestigefylld titel som man bär med ära.

Skagabågarna har ett stilrent och elegant formspråk som attraherar den medvetne konsumenten som vill utstråla ett unikt uttryck och förstärka sin identitet och personlighet. Prins Sigvard Bernadotte är en av många kända svenska designers som har satt sitt avtryck på Skaga och designade Skaga under många år.  Tillsammans med andra formgivare som delat hans passion för form, kvalité och genomtänkta detaljer har de skapat glasögonkollektioner med en finish av elegant skandinavisk design med ett modern uttryck.

Inspirationen för nya höstens kollektion Expedition Future är hämtad från expeditioner till okända platser, världar annorlunda än den vi lever i och den oändliga yttre rymden. Bågarnas färgsättning för tankarna till rymdens mörker förenat med kosmos vackra färger som lyser upp himlen. Planeterna i dess omloppsbanor och den absoluta tyngdslösheten som finns i vårt solsystem har banat väg för nya kombinationer och materialval. Bågarnas formspråk har präglats av astronautens utrustning och rymdskeppets design.

Det är inte bara Skaga som siktar mot stjärnorna, den svenska äventyreren Renata Chlumska som har sitt base camp i Jönköping gör det samma. Efter att ha bestigit de högsta toppen i de sju världsdelarna, The Seven Summits, och paddlat 18200 kilometer runt USA’s kust lockar nya utmaningar. Renata kommer bli den första svenska kvinnan i rymden och få möjlighet att se på vår planet Tellus och Sverige med nya ögon från ett yttre perspektiv. Hennes rymdexpediton har blivit inspirationskälla och utgångspunkt i de unika bågar, Vintergatan och Andromeda, Renata har designat tillsammans med Skaga där stjärnhimlen finns printad på insidan av bågarna.

Trender kommer, trender går och det är med stolthet vi vill bjuda in er på en resa genom rymden.

Välkommen till Expedition Future!