Skaga

Skaga är ett svenskt traditionsrikt, äkta och gediget varumärke med en historia som startade redan år 1948.

Varumärket har sitt ursprung ifrån Småland bland glittrande sjöar och djupa skogar. Skaga har med sitt skickliga och genuina hantverkskunnande tillverkat välutvecklade glasögonbågar i Jönköping, i 70 år. Varumärket har ett autentiskt kulturarv, en lång designtradition och historia som få varumärken kan jämföra sig med. Skaga har hittat ett klassiskt och tidlöst sätt att balansera en god form med funktion och design, och uppskattas för att vara ett varumärke som hela tiden strävar efter att ligga i framkant både när det gäller hög kvalité och design. Det har lett till att Skaga idag är ett ledande varumärke i Skandinavien inom tillverkning av glasögonbågar. Skaga kan även stoltsera med att vara det enda svenska glasögonföretag som beviljats den kungliga hovleverantör titeln. I flera årtionden har denna kvalitéts stämpel blivit utmärkande för Skagas svenska design och är en prestigefylld titel som man bär med ära.

Skagabågarna har ett stilrent och elegant formspråk som attraherar den medvetne konsumenten som vill utstråla ett unikt uttryck och förstärka sin identitet och personlighet. Prins Sigvard Bernadotte är en av många kända svenska designers som har satt sitt avtryck på Skaga och designade Skaga under många år.  Tillsammans med andra formgivare som delat hans passion för form, kvalité och genomtänkta detaljer har de skapat glasögonkollektioner med en finish av elegant skandinavisk design med ett modern uttryck.

Designtemat för Skagas nya kollektion Saga of Skaga lyfter fram färger och former från det förflutna. Alla bågar med en tydlig koppling till vår historia och varje milsten som varit en del av Skagas framgångssaga. Kollektionen utforskar hur vintage möter framtid. Bågar med äkta guld och skimrande pärlor har nytolkats. Ikoniska detaljer har blivit omtolkade in i en ny skepnad. I en gammal pärm hittade vi ofärdigställda skisser från den tid då Sigvard Bernadotte arbetade för Skaga. Hur skulle de skissade bågarna se ut om de tolkades in i våren 2018 års trender? Resultatet hittar du i Skagas limited edition kollektion.

Trender kommer, trender går och det är med stolthet vi vill bjuda in er på en nostalgisk resa genom svensk glasögonhistoria.

Välkommen till the Saga of Skaga!