Erik Ljungqvist var Skagas första egna designer som arbetade på företaget i över 40 år. Han skissade fram idéer och klippte därefter ihop kartongbitar för att demonstrera bågens yttre form. För Erik var det viktigt att glasögonen skulle sitta bekvämt på näsan och ha en bra passform.

Erik Ljungkvist diskuterar bågarnas form tillsammans med han kollega
Carl-Arne Breger

Det var inte bara Erik som designade glasögon för Skaga under 50-talet. Även den svenska formgivaren och industridesignern Carl-Arne Breger, eller som han också kallades, Mr. Plastic, designade även han glasögon för Skaga. Breger står bakom Skagas fantastiska kollektion Soirée. Skaga Soirée var en kollektion som bestod av bågar med 18 karats guld, äkta diamanter och pärlor. Inspirationen från kollektionen var hämtat från det franska formspråket och resulterade i namnet Soireé, vilket betyder festlig kväll. I vårens Skagakollektion har Bregers formspråk på ett modernt sätt tolkats in i flera modeller. Vi hittar bland annat skalmdetaljer i form av både pärlor och gnistrande stenar. 

Breger designade inte bara bågar för Skaga, utan var en välkänd designer som har designat bland annat Gustavsbergs mest sålda handfat, modellen 525. Då Breger kände till plastens speciella egenskaper använde han den kunskapen vid formgivning av föremål i plast. Han blev därför kallad Mr. Plastic.  Flera av hans verk finns än idag att se på Museum of Modern Art i New York.